Wet plate fotografie

Laat je meenemen op reis door de historie en lees over de pioniers, de technieken en de verschillende camera’s en geniet van de indrukwekkende portretten.

Wet plate techniek

Wedden dat je naar je smartphone grijpt als je denkt aan het maken van een foto? En hoe fraai die foto’s ook zijn en wat een geweldige resolutie je via je mobiel ook krijgt, het komt niet in de buurt bij de intense en levensechte beelden die je maakt met de eeuwenoude wet plate techniek. Deze documentaire vertelt je daar meer over. De teksten zijn geschreven door Geert Hilferink, de foto’s zijn van Lawrence Mooij die ook het coverportret van Jan Cremer maakte.

Maak het uniek en persoonlijk

Elk DCMNT krijgt op de voorpagina een uniek nummer (1) en de naam van de ontvanger (2). En om het helemaal ‘af’ te maken, mag je een eigen voorwoord schrijven (3). Inclusief een foto die je zelf kunt uploaden.

Don’t say cheese

Neem alvast een kijkje in DCMNT Wet plate fotografie. Een onvergetelijk magazine van 40 pagina’s in luxe uitvoering. Je leert meer over deze traditionele fototechniek én het resultaat mag er zijn: rauw, puur en levensechte portretten vol karakter.

Goede doel

Van elk verkocht DCMNT Wet plate fotografie doneren we een euro aan Stichting Earlybirds.

Menu