Beatles Museum Alkmaar

Eerste exemplaar DCMNT The Beatles uitgereikt aan Azing Moltmaker

Als je fan bent van The Beatles, dan moet je een keer in het Beatles Museum Alkmaar zijn geweest. Eigenaar Azing Moltmaker verzamelt al meer dan veertig jaar alles wat hij kan bemachtigen. Het eerste exemplaar van DCMNT The Beatles prijkt nu ook in zijn collectie.

Het eerste exemplaar van het magazine is in het Beatles Museum aan de Pettemerstraat in Alkmaar aan Azing Moltmaker overhandigd. Natuurlijk mét zijn eigen naam op de cover. De museumeigenaar stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Het magazine ziet er echt heel mooi uit. En het is extra leuk dat ik het eerste exemplaar heb. Deze krijgt een mooie plek in het museum.”

Wat maakt de muziek zo goed?
Iedereen kent de namen van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Vijftig jaar nadat de band uit elkaar viel is hun muziek nog altijd onverminderd populair. Maar wat maakt de muziek van The Beatles nou zo goed? Precies die vraag wordt beantwoord in het nieuwe magazine over The Beatles. Aan de hand van tien iconische nummers wordt het levensverhaal van John, Paul, George en Ringo verteld. De vier jongens uit Liverpool wisten in de jaren zestig de wereld namelijk voorgoed te veranderen. Ze waren iedere keer weer vernieuwend. In het magazine lees je over nieuwe akkoorden, vreemde instrumenten en ongebruikelijke klanken, maar ook over politieke opvattingen en vooruitstrevende ideeën van de bandleden.

Ik ben ervan overtuigd dat dit magazine interessant is voor Beatles-fans.”

Steuntje in de rug
Stel een vraag over The Beatles en Azing Moltmaker weet in mum van tijd het antwoord. Onlangs bracht hij zijn 81e boek uit over de band. In een gigantisch pand van 1200 vierkante meter vind je zijn privécollectie over de Fab Four uit Liverpool. Van elk verkocht magazine gaat een euro naar Beatles Museum Alkmaar. Juist in deze tijden van coronacrisis kan het museum namelijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Moltmaker: “Ik ben ervan overtuigd dat dit magazine interessant is voor de Beatles-fans en ik verwacht dat het een succes wordt.” Lees meer over DCMNT The Beatles via deze link.

Menu

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.